blockish
blockish
Címlap
Bemutatkozó PDF Nyomtatás E-mail

A LANT c. Irodalmi Folyóirat első száma 1990. május 20-án jelent meg, és úgy terveztük, hogy évente hat számot adunk ki. Terjesztési nehézségek miatt az év végére teljes ráfizetéssel végződött a vállalkozás. Az Irodalmi Folyóirat tízezres példányszámát lényegesen csökkenteni kellett, és a megjelenést is évi négy számra korlátoztuk. 2004. május 20-án volt a Lant című irodalmi folyóirat tizennegyedik születésnapja. Apró kihagyásokkal, de mindig megjelent a lap. 2001-ig 40 számot adtunk ki.
2004-ben Kis Lant Irodalmi Folyóirat címen újra indult a lap, A5 kivitelben és színes oldalakkal. Az eltelt időszakban kialakult a lap arculata és a tehetséges szerzői gárda, akik biztosítani tudják az irodalmi folyóirat színvonalát. Ez nem jelenti azt, hogy új szerzőket nem fogadunk be. Minden közölhető szerzőt, de főleg fiatal tehetségeket szívesen látunk a Kis Lant Irodalmi Folyóirat szerzői között.

A Kis Lant nyitott minden irodalmi irányzatra, és szűk keretei között teret biztosít a rövid prózai műveknek is. Ezeken az oldalakon, a 41. számtól kezdve, folyamatosan jelennek meg a LANT számai, de bemutatjuk szerzőinket és megjelent könyveiket is. Külön csokorba gyűjtve érdekes verseket és írásokat is közlünk. Postacímünkre küldött bármilyen észrevételt vagy alkotást szívesen fogadunk. Irodalmat kedvelő minden olvasó találhat ezeken az oldalakon neki tetsző verset vagy prózát. Az igazi Kis LANT-ot azonban nem pótolják az itt közzé tett oldalak. Ezért azt javasoljuk, hogy a szellemi barangolást úgy tegyük teljessé, hogy rendeljük meg a lapot. Így bármikor olvasni tudjuk, akár utazás közben is, hiszen kis méretének köszönhetően zsebben is elfér.


+ 1
+ 0