blockish
blockish
Fogyókúra PDF Nyomtatás E-mail

Néhány napja összefutottam egy ismerős lánnyal, akivel évek óta nem találkoztam.
„Istenben nem mindenki hisz, fogyni azonban mindenki akar.” – írja Coelho A portobellói boszorkány című könyvében. Lehet, hogy ez a lány is erre gondolt, amikor megszólított:
– Szia! Hogy vagy? Látom, neked se sikerült még lefogyni.
– Szia. – feleltem kurtán, mert az erős üdvözlet kissé megfeküdte a gyomromat. A kerekded leányzónak azonban nem tűnt föl arcom halovány rándulása; élénk társalgásba kezdett:
– Én is megpróbálok mindent, de meg se látszik rajtam. Próbáltam Norbit is, tablettát is, tapaszt, ezerféle teát, akupunktúrát, gyümölcs-kúrát, zöldség-kúrát, 90 naposat, 120 naposat, de a legrosszabb az volt, amikor csak káposztalevest lehetett enni, de abból bármennyit… Te hogy bírod?
– Hát, én…
– Ne is mondd! Szörnyű! Ha sikerül leadnom nagy nehezen 1-2 kilót, pillanatok alatt visszajön rám 3-4. Állandóan fogyózok, mégse jönnek rám a tavalyi ruháim. Jut eszembe; neked megvan a Callanetics-es kazetta? Azt mondják, hogy az egész jó.
– Nincs meg.
– Kár. Volt egy ismerősöm, aki tíz kilót fogyott vele két hónap alatt. Különben, emlékszel a Kingára? Tudod, akinek olyan szőrösek voltak a karjai, mint egy orángutánnak. Nem? Na, mindegy. Szóval, az a lényeg, hogy a csaj elment zsírleszívásra, és állítólag most egész jól néz ki. Nem tudom, hogy meddig, mert azt hallottam, hogy irtó könnyű utána visszahízni. Tényleg, te dohányzol még?
– Igen.
– Látod, mégse használ. Az is csak egy nagy kamu, hogy a cigitől fogyni lehet. Akkor már inkább a gyomor-gyűrű!
Elkerekedett a szemem, mert elképzelésem se volt, hogy miről beszél, de a kifejezés nagyon rosszat sejtetett.
– Most ezen gondolkodom. Az tényleg hatékony. Csak a műtét miatt parázok egy kicsit, nem szívesen fekszem kés alá, de azt mondják, hogy nem túl vészes, és garantáltan lefogysz utána, és képtelen leszel újra meghízni, mert az a kis gyűrű elzárja a gyomrod egy részét, és egyszerűen nem bírsz zabálni, mert nem fér beléd semmi. Hajlok rá, hogy bevállaljam, ha ez a testtekercselés nem jön be, amire most járok. Mit is mondtál, te most melyik módszerrel próbálkozol?
– Én nem fogyókúrázok. – vallottam be kicsit szégyenkezve.
Neeem? – megrökönyödve nézett végig rajtam a lány, mintha marslakót látna – Hát, te tudod... Na, nekem mennem kell. Örülök, hogy összefutottunk, és elbeszélgettünk egy kicsit. Szia!


+ 6
+ 1