blockish
blockish
Névnap PDF Nyomtatás E-mail

Én ettem olajbogyót, ambróziát az egészségedre. Mit kellene tennem. Megmerevednem? Szellembe átmennem? Ilyen szerelemben. Találj már valakit. Ez engem megőrjít.

Dzs. A Dzs. Azt tudom, hogy ki vagy. Csak rejtőzködni kell. Mert blamálhatlak. Kizárhatlak. Kirekeszthetlek. Elmérgesíthetem a léted. Pedig semmit nem teszek. Csak élek. És egyfolytában félek. Kellemetlenkedek. A LÉTEMMEL. A VÉREMMEL. Az ismeretségemmel. Az ismeretlenségemmel. Mivé ne váljak? Álljak be szamurájnak? Hogy ne tudjanak. Összekötni Minket. Nincs, mit összekötni. Nem történt semmi: Én szerettelek. Te belém rúgtál. A vén csataló. Mit gondol. Legyen barát!

Barátja a képzőművészetnek. A képzőművészeknek. Barátja a házibarátnak. A házi kabátnak. A házi feladatnak. Akit mindig kiadnak. A fogcsikorgatásnak. A szummázásnak. A dunnalúdnak. A honborúnak. Barátja a bordó színnek. Csak jöjjenek a rímek! Barát, baró. Barbár. Faló. A Trója. A ló. Benne Odüsszeusz. És hat másik. Bevontatnak a várig. Onnan egy belső házig. S el kell számoljál százig. És százegyig. És billióig. Mert hibáznak a millióid. És éhen hal sok gyermeked. Mert mért kell. A világ összes gondját. Magadra venni? Te senki. Ez csak álca. Te nem is vagy empatikus. Csak Csontváry, a patikus. A Nagy Taormina. A Kis Taormina. A Nyina Hruscsova. A Nina Ricci. A Nino Rota. A Vangelis. A zene. A fene. A kiszúrt szeme. A Szolárisz. A banális. A Semmi. A Nevem Senki. A Valaki. A mindenki. Ha büntetni kell. A lecserélhető zseni. A Bárki. A bárka. A szabad asszociáció gyára. Noé. A Zoé. A Zorka. A Rippl-Rónai Zorkája.

A madárjós jóslata. A bogárgyűjtő éjjele. Az éjjeli pillangókkal. A szóval. A szókkal. A padlókkal. Mit annyit fogtál. A sarlókkal. A kalapáccsal. A Muhina-féle kalapáccsal. A Tanács Köztársasági kalapáccsal. A Vincent Van Gogh-féle sarlóval. A száz képpel, a sarlóssal. A sarló és pogácsa. Legyen ma más a Mása.

A Kornyevinával. A sikertelen násszal. A Bornemisszával. A semmi irodalmi előzménnyel. Az olvasatlansággal. A lemezgyűjteménnyel. A kulturális kénnyel. És Respighivel. A Shakespeare-ivel. Az ívvel. A diadalívvel. Párizzsal. A Loire-mentével. A szardíniásdobozzal. A tenger gyümölcsével. A réttel. A szénakazallal. Telve unalommal. Ki eljut idáig. A nihil sarkáig. Csak írni lehessen. Ne haljon meg a számítógépem. Még nyomtathassam ki a létem. Bizonyító művet.


+ 2
+ 0